Način pripreme
Sipajte kinou, laneno seme i čiu u blender, sameljite semenke. Dodajte unutra ulje, vodu, so, seme maka i susam.
Oformite u loptu testo, ali ako je previše suvo, možete da sipajte još malo vode u njega.
Podelite dobijeno testo na dve lopte, koje su po oko 120 g svaka.
Namažite ih blago uljem i između dva sloja papira ravijte u tanku i finu koru.
Pažljivo sklonite gornji sloj papira i isecite svaku koru na kvadratiće.
Stavite u dve posude za pečenje. Pecite svaku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni ne duže od 5 minuta.
Gotove ispečene kore pažljivo prelomite na mestima gde su isečene. Tako ćete dobiti ukusne krekere, koji su mnogo hrskavi i jednostavni za spremanje.
Možete da ih jedete tako ili da servirate sa namazom po izboru.
Krekeri sa kinoom i tri vrste semenki su sjajni!