Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Galet sa povrćem i mocarelom

Galet sa povrćem i mocarelom

NikiNiki
Guru
565853k
Galet sa povrćem i mocarelom
Fotografije: Niki
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
1
"Kada na stolu nasečete ovaj galet sa povrćem, svi će uzdahnuti duboko i jedva će čekati da ga probaju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, integralno
  • maslac - 30 g
  • žumance - 1 komad
  • voda - 80 ml, hladna
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • Nadev
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 3 komada
  • mocarela - 150 g
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • bosiljak - svež
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj omiljeni galet, prvo prosejte brašno, dodajte mu so i hladni maslac i sve dobro utrljajte da dobijete mrvice.

Dodajte maslinovo ulje, žumance i hladnu vodu.

Umesite mekano testo, koje se ne lepi, umotajte ga u foliju i ostavite ga u frižideru na 30 minuta.

Patlidžan isecite na kolutove i posolite ih, pa ostavite da izađe gorki sok.

Nakon toga operite patlidžan tekućom vodom, osušite ga ubrusom i pržite sa obe strane.

Testo razvijte oklagijom, u tepsiju stavite papir za pečenje i preko njega testo, ali da mu krajevi vire iz tepsije.

Poređajte sastojke za galet. Redom stavljajte patlidžan, nasečeni paradajz i mocarelu.

Posolite slanu pitu, dodajte biber, sitno seckani peršun, bosiljak i beli luk i prelijte maslinovim uljem.

Preklopite krajeve testa preko pite i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Ostavite galet sa povrćem i mocarelom da se ohladi i poslužite ga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: