Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Pita od spanaća sa lisnatim testom

Pita od spanaća sa lisnatim testom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pita od spanaća sa lisnatim testom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Uvek možete da spremite ovu ukusnu slanu pitu sa spanaćem i lisnatim testom - neće biti razočaranih kod kuće"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g, svež
  • jaja - 2 komada
  • rikota - 500 g
  • lisnato testo - 1 komad, oko 400 g
  • biber
  • so
  • kačkavalj - 6 kašika, narendan
  • slanina - 100 g, isečena
  • sir - 50 g
  • čili - 1 paprika
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite dobro spanać. Poželjno je da je svež, ali možete da koristite i zamrznut, ako ćete da sačekate da se odmrzne.

U dubokom tiganju ga izdinstajte zajedno sa belim lukom, uljem, čili papričicom (može i ljutom alevom paprikom). Prebacite spanać u posudu i dodajte u njega tečnost od rikote ako se izdvojila.

Umutite jaja sa biberom i sirom. Dodajte ih. Ako stre sprelili slaninu za sjanu slanu pitu, dodajte i nju.

Otkinite jedan list papira za pečenje i preko njega razvucite lisnato testo.

Treba dobro da se zalepi. Sipajte nadev za pitu sa spanaćem i rasporedite dobro. Krajeve testa namažite žumancem.

Pecite raskošnu lisnatu pitu 40 minuta na 200 stepeni.

*Kalup koji sam koristila za spremanje pite od spanaća sa lisnatim testom je 22 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: