Način pripreme
Očistite i sitno iseckajte luk. Šargarepa je takođe oljuštena i narendana na krupno.
Očistite beli luk i isecite ga na kriške. Tikvice se opere i iseče na male kocke.
Paprika se opere, očisti od semena i iseče na trakice.
Pečene crvene paprike takođe se iseku na trakice. Isecite paradajz na kockice. Pirinač se opere. Sipajte ulje u duboku šerpu i ostavite ga da se zagreje.
Nakon toga u šerpu stavite luk, šargarepu i beli luk da se dinstaju. Zatim se dodaje ostatak povrća. Na kraju dodajte paradajz.
Zatim dodajte pirinač, dodajte 3 šolje vode, dodajte začine, bujon od povrća, promešajte i pustite da se pirinač sa pečurkama krčka na laganoj vatri dok ne bude spreman.
Peršun se sitno isecka i doda na kraju.
Prijatno vam bilo - pirinač sa pečurkama i tikvicama!