bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Pršuta»Domaće sušeno meso od svinjskog vrata

Domaće sušeno meso od svinjskog vrata

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Domaće sušeno meso od svinjskog vrata
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
30/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
24 min.
Ukupno
34 min.
Porcije
1
"Lepše meze od domaćeg svinjskog sušenog mesa ne postoji"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 2 kg
  • so - 1 kg, morska
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo svinsko sušeno meso sečemo svinjski vrat na komadiće.

Uzmamo posudu za pečenje, koja treba da je dublja.

U nji ređamo sloj morske soli, mesa, ponovo pokrivamo morskom solju i tako dok se meso ne potroši.

Obavezno završavamo slojem soli.

Stavljamo gotovo spremljeno posoljeno meso u frižider pod nagibom.

To radimo da bi se ocedilo od vode, koju će pustiti i ostavljamo tako 48 sati.

Kada istekne vreme, operemo meso i ostavljamo da se ocedi.

Sipamo vodu u istu posudu i stavljamo meso unutra.

Tako ostavljamo da odstoji još 24 sata, dok povremeno menjamo vodu.

Izvadimo iz vode, stavljamo na kuhinjski ubrus i dobro upijamo sa svih strana.

U posudi pomešamo začine i uvaljamo sa svih strana seosko sušeno meso.

Vezujemo debelim koncem i zakačimo na suvo i provetrivo mesto domaće sušeno meso od svinjskog vrata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: