Način pripreme
Za ovo svinsko sušeno meso sečemo svinjski vrat na komadiće.
Uzmamo posudu za pečenje, koja treba da je dublja.
U nji ređamo sloj morske soli, mesa, ponovo pokrivamo morskom solju i tako dok se meso ne potroši.
Obavezno završavamo slojem soli.
Stavljamo gotovo spremljeno posoljeno meso u frižider pod nagibom.
To radimo da bi se ocedilo od vode, koju će pustiti i ostavljamo tako 48 sati.
Kada istekne vreme, operemo meso i ostavljamo da se ocedi.
Sipamo vodu u istu posudu i stavljamo meso unutra.
Tako ostavljamo da odstoji još 24 sata, dok povremeno menjamo vodu.
Izvadimo iz vode, stavljamo na kuhinjski ubrus i dobro upijamo sa svih strana.
U posudi pomešamo začine i uvaljamo sa svih strana seosko sušeno meso.
Vezujemo debelim koncem i zakačimo na suvo i provetrivo mesto domaće sušeno meso od svinjskog vrata.