Način pripreme
Od sastojaka za krem spremite krem od vanile.
Žicom umutimo šećer i skrob, dodajemo i jaje i mešam u glatku smesu. Zagrevamo mleko da bude skoro gotovo, odnosno ne čekamo da provri.
Nakon toga pomešamo mali deo mleka sa smesom od jaja u posle sipamo nazad u mleko i vraćamo na ringlu, mešajući neprestano dok ne dobijemo gladak krem.
Nakon toga dodajemo vanilu, maslac, nastavljajući da mešamo. Pokrivamo folijom i ostavljamo da se ohladi.
Sa sastojcima za koru za naš budući voćni kolač sa kremom od vanile spremamo patišpanj testo. Mutimo dobro jaja i šećer, dok ne prestane na dnu posude da se oseća krckanje šećera.
Dodajemo brašno, jednu vanilu, ulje i vodu i smesa je gotova.
Dno posude u kojoj ću peći mažemo maslacem i ređamo jabuke, isečene na polumesece i jednu bananu i posipamo šećerom i sa malo cimeta.
Sipamo smesu za kolač i preko nje stavljamo krem pomoću šprica (ali ako ga nemam koristim kašiku).
Pečemo jednostavan voćni kolač na 180 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!