Način pripreme
Predlažemo vam da pripremite ukusnog šarana sa mnogo povrća.
Šarane očistite, posolite i ostavite na hladnom jedan sat, da upiju so. Naravno, šaran mora da bude očišćen od krljušti i iznutrica.
Za to vreme, dok šaran stoji, pripremite nadev. Sve namirnice za nadev naseckajte na kockice.
Nakon toga, sve dinstajte u maslinovom ulju.
Napunite šarane sa dinstanim nadevom.
Nakon što ih napunite, prelijte ih obilno paradajzem iz konzerve i poređajte kolutove limuna preko punjenih šarana.
Sipajte i malo maslinovog ulja preko preliva od paradajza.
Prekrijte folijom i pecite oko jedan sat na 180 stepeni. Nakon tog vremena uklonite foliju i punjene šarane pecite još pola sata bez folije.
Na samom kraju pospite ih sitno seckanim peršunom i poslužite dok su vrući.
Punjeni šaran sa povrćem i prelivom od paradajza je gotov.