Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Šaran punjen povrćem preliven sosom od paradajza

Šaran punjen povrćem preliven sosom od paradajza

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k230
Šaran punjen povrćem preliven sosom od paradajza2 / 2
30/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Za ljubitelje punjenog šarana imamo ovaj specijalan recept, koji ćete pripremiti baš brzo"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 komada, svaki po 1, 2 kg
  • nadev
  • luk - 4 glavice
  • peršun - 2 veze
  • paprika - 4 komada, zelene
  • paradajz - 3 - 4 komada, isečen na kockice
  • paradajz pire - 500 g iz konzerve ili pasta
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam da pripremite ukusnog šarana sa mnogo povrća.

Šarane očistite, posolite i ostavite na hladnom jedan sat, da upiju so. Naravno, šaran mora da bude očišćen od krljušti i iznutrica.

Za to vreme, dok šaran stoji, pripremite nadev. Sve namirnice za nadev naseckajte na kockice.

Nakon toga, sve dinstajte u maslinovom ulju.

Napunite šarane sa dinstanim nadevom.

Nakon što ih napunite, prelijte ih obilno paradajzem iz konzerve i poređajte kolutove limuna preko punjenih šarana.

Sipajte i malo maslinovog ulja preko preliva od paradajza.

Prekrijte folijom i pecite oko jedan sat na 180 stepeni. Nakon tog vremena uklonite foliju i punjene šarane pecite još pola sata bez folije.

Na samom kraju pospite ih sitno seckanim peršunom i poslužite dok su vrući.

Punjeni šaran sa povrćem i prelivom od paradajza je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: