Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pohovano povrće Tempura

Pohovano povrće Tempura

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pohovano povrće Tempura
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ovo pohovano povrće je jedno sjajno predjelo za raznolikost vašeg večernjeg menija"

Potrebni sastojci

  • šargarepe - 1 komad
  • kukuruzni skrob - 100 g ili pirinčano brašno
  • špargle - 8 komada
  • brašno - 100 g, univerzalno
  • tikvice - 1 komad
  • brokoli - 6 ružica
  • led
  • ulje - za prženje
  • šećer - prstohvat
  • so - 5 g
  • praziluk - 1/4 struka, beli deo
  • hladna voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu posudu sipajte obe vrste brašna, hladnu vodu, šećer i so. Nema potrebe da bude glatka. Dodajte led i stavite u frižider.

Očistite, operite i sitno iseckajte povrće koje ste pripremili za tempuru.

Uklonite vrhove špargli, šargarepu - gulilicom na trakice, brokoli - na ružice, tikvice - po dijagonali, praziluk - po dužini.

Sipajte vodu u šerpu, zagrejte je, šokirajte u njoj šargarepe na pola minute, zatim špargle i praziluk, zatim i brokoli.

Ocedite omeknulo povrće na papirnom ubrusu. Prebacite tempuru u veliku posudu sa ledom.

Zagrejte ulje na jakoj ringli i u njemu ispržite povrće koje ste prethodno potopili u pohovanje.

Možete da zgustite tempuru sa malo brašna, ukoliko postane previše retka. Ispržite povrće da se dobije svetla zlatkasta boja. Izvadite na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće.

Pohovano povrće tempura je sjajno predjelo u kojem će cela porodica uživati!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: