Način pripreme
U jednu posudu sipajte obe vrste brašna, hladnu vodu, šećer i so. Nema potrebe da bude glatka. Dodajte led i stavite u frižider.
Očistite, operite i sitno iseckajte povrće koje ste pripremili za tempuru.
Uklonite vrhove špargli, šargarepu - gulilicom na trakice, brokoli - na ružice, tikvice - po dijagonali, praziluk - po dužini.
Sipajte vodu u šerpu, zagrejte je, šokirajte u njoj šargarepe na pola minute, zatim špargle i praziluk, zatim i brokoli.
Ocedite omeknulo povrće na papirnom ubrusu. Prebacite tempuru u veliku posudu sa ledom.
Zagrejte ulje na jakoj ringli i u njemu ispržite povrće koje ste prethodno potopili u pohovanje.
Možete da zgustite tempuru sa malo brašna, ukoliko postane previše retka. Ispržite povrće da se dobije svetla zlatkasta boja. Izvadite na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće.
Pohovano povrće tempura je sjajno predjelo u kojem će cela porodica uživati!