Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Mekani milibrot sa svežim jagodama

Mekani milibrot sa svežim jagodama

NikiNiki
Guru
565853k
Mekani milibrot sa svežim jagodama
Fotografije: Niki
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Milibrot i to sa jagodama - šta vam je više potrebno?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kvasac - 1/2 kockice
  • ulje - 60 ml
  • brašno - 700 g
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • jagode
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac stavljamo u malu posudicu sa malo svežeg mleka, jednom kašikom šećera i jednom kašikom brašna. Mešamo i ostavljamo da se aktivira.

Brašno prosejemo, jaja mutimo sa šećerom, ostavljamo jedno žumance za premazivanje.

Dodajemo tečnu smesu u brašno, sipamo vanilu, mleko, ulje i kvasac, umesimo meko testo i ostavljamo da naraste.

Od naraslog testa oblikujemo milibrot prema željenom obliku, stavljamo nekoliko jagoda na različitim mestima.

Stavljamo milibrot sa voćem u nauljenu tepsiju i ostavljamo da naraste.

Premazujemo ga žumancem, pečemo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.

Čim se ohladi, mekani milibrot posipamo svežim jagodama i šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: