Mekani milibrot mafini

02/03/2020
"Mini milibroti, koji daju posebnu magiju trpezi "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano457
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • ulje - 90 g /maslac/
  • šećer - 90 g
  • kvasac - 20 g
  • kora limuna
  • so - prstohvat
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • za posipanje
  • bademi
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite kvasac u svežem mleku.

Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i dodajte sve sastojke.

Umesite meko testo. Stavite u posudu, zavijte krpom i ostavite da naraste, dok ne utrostruči svoj obim.

Izvadite testo za milibrot iz posude i mesite. Ostavite po drugi put da nadođe.

Gotovo testo podelite na male lopte od po 80 g. Kod mene je izašlo 12 komada.

Svaku loptu tazvijte da se dobiju elipse. Rasicite jedan kraj trake i uvijte u rolat, a nakon toga u pužić.

Uzmite kalup za mafine i premažite ga kravljim maslacem. Stavite milibrot mafine. Premažite ih žumancem, svežim mlekom i uljem.

Ostavite da naraste 30 minuta.

Mekane milibrot mafine pospite šećerom i bademima.

Milibrote pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne budu gotovi.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar