Način pripreme
Brašno se sipa u posudu u kojoj će se mesiti.
Dodaje se polovina šećera i so.
Meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Ulje se meša sa vodom.
Pravi se kladenac u koji se sipa voda sa uljem.
Mesi se meko testo za hleb, tako što se dodatno vode ili brašna ne dodaje.
Posuda se uvija krpom i ostavlja se da naraste na sat vremena.
Nakon što testo naraste, deli se na tri lopte.
Rukama se razvija jedno testo i stavlja se u kalup za pečenje hleba.
Aleva paprika, čubar, začin Sulvaki i maslinovo ulje 50 g se veoma dobro meša.
Smeso se premazuje celo testo koje je stavljeno u kalup za pečenje hleba.
Odozgo se stavlja druga razvijena lopta koja se takođe premazuje smesom.
Na vrh se stavlja treći razvijeni komad.
Grčki hleb se peče u prethodno zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 °C.
Neka vam je ukusan grčki hleb Sulvaki.