Način pripreme
Prvo treba da ispečete bundevu s malo smeđeg šećera i da je pasirate.
Sameljite u blenderu kakao keksiće dok se ne dobiju fine mrvice. Usitnite ili direktno sameljite orahe. Posebno istopite maslac.
Pomešajte ova tri sastojka veoma dobro i sipajte u kalup sa padajućim dnom (prečnik 18-20 cm). Nakon toga veoma dobro pritisnite kako biste oblikovali koru od keksića.
Stavite je da se ispeče za desetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
U međuvrem, enu pripremite krem od bundeve. Mikserom umutite krem sir pomešan sa šećerom.
Razbijte jaja jedno za drugim, tako što nakon svakog dobro mešate i tek tada dodajete sledeće.
Na kraju dodajte pire od bundeve i nabrojane začine. Mešajte špatulom i sipajte na koru.
Vratite čizkejk u rernu i pecie otprilike sat vremena. Nakon toga isključite rernu, blago otvorite vratašca tako što ostavite kolač unutra na još tridesetak minuta.
U potpunosti ohladite, isecite i poslužite.
Lagani čizkejk od bundeve sa krem sirom je gotov.