Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Slatki hleb od bundeve sa krem sirom

Slatki hleb od bundeve sa krem sirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Slatki hleb od bundeve sa krem sirom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Slatki hleb od bundeve je izuzetno aromatičan, nežan i mekan. Probajte!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 3/4 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica, mleven
  • muškatni oraščić - 1/4 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 i 1/2 kašičica
  • bundeva - 1 šolja, kuvana i pasirana
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 1/2 pakovanja, istopljen
  • sveže mleko - 1/4 šolje
  • Za nadev
  • krem sir - 1/2 šolje
  • šećer - 1/4 šolje
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte brašno, sodu bikarbonu, začine i so i ostavite sa strane.

U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte bundevu, vanilu, istopljeni maslac i mleko. Nakon mešanja, dodajte suve sastojke u posrcijama. Pomoću lopatice mešajte smesu dok ne postane glatka

U drugoj posudi pomešajte sastojke za nadev – krem sir, šećer i jedno jaje.

Polovinu testa za kolač sipajte u nauljen i brašnom posut kalup. Kašikom napravite udubljenje u sredini testa i u njega sipajte smesu od krem sira. Na vrh rasporedite ostatak testa od bundeve.

Napunjeni kalup se lupka po pultu kako bi se oslobodili mehurići vazduha u testu.

Pecite rolat od bundeve u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50-60 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite gotov slatki hleb od bundeve da se ohladi u kalupu oko deset minuta pre nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Na kraju se može posuti šećerom u prahu.

Slatki hleb od bundeve je izuzetno aromatičan, nežan i mekan. Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: