Način pripreme
Zagrejte maslac i maslinovo ulje i na njima na nekoliko minuta propržite sitno iseckani crni luk.
Sipajte brašno i dodajte malo sitno iseckane španske šunke. Propržite ih na još nekoliko minutica.
Sipajte mleko i mešajte metalnom žicom za mućenje kako se ne bi stvorile grudvice.
Kuvajte smesu dok se ne zgusti na slaboj temperaturi i začinite je solju, biberom i muskatnim oraščićem.
Stavite ostalu šunku i sitno iseckana kuvana jaja.
Prebacite smesu u posudu i pokrijte je streč folijom.
Ostavite je da se ohladi i stavite je u frižider na minimum 8 sati.
Oblikujte stegnutu smesu u dugačke krokete veličine šake - ovlažite ruke pre toga.
Uvaljajte ih prvo u brašno, zatim u jaje i na kraju u prezle.
Pržite ove ukusne krokete u dubokom tiganju sa vrućim uljem dok se ne dobije zlatasta boja.
Poslužite ih tople sa sosom od majoneza.
Španski kroketi sa šunkom su veoma ukusni.
Prijatno!