Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat od spanaća sa šparglama i ementalerom

Rolat od spanaća sa šparglama i ementalerom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Rolat od spanaća sa šparglama i ementalerom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Za najukusniji rolat napravite i najukusniji garnirung po vašem izboru"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška, suvi, beli
  • parmezan - 30 g, izrendan
  • biber - prstohvat
  • beli luk - 1 čen
  • špargle - 8 komada
  • ementaler - 100 g
  • pršuta krudo - 4 kriške
  • so
  • maslinovo ulje
  • belo vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso. Dodajte jaje, izrendani parmezan, natopljen i oceđen od vode hleb, istucan čen belog luka, crni biber.

Pomešajte sastojke veoma dobro.

Skuvajte špargle 7-8 minuta u posoljenoj vodi.

Na komad kuhinjske folije rasporedite mleveno meso u pravougaonik. Pokrijte ga kriškicama pršute krudo i poređajte skuvane špargle.

Pospite kockicama ementalera. Uvijte pomoću najlona u rolat.

Stavite u frižider na sat vremena.

Nakon što istekne to vreme, u velikom tiganju zagrejte 1 šoljicu maslinovog ulja.

Ispržite rolat od mlevenog mesa po 3-4 minute po strani. Zalijte belim vinom.

U tepsiju stavite rolat. Polijte ga masnoćom u kojoj ste ga propržili.

Dodajte 1 šoljicu vode i pecite otprilike 40 minuta tako što s vremena na vreme polivate tečnošću od pečenja.

Poslužite rolat od mlevenog mesa sa šparglama i ementalerom sa pečenim krompirićima ili zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: