Način pripreme
U posudu stavite mleveno meso. Dodajte jaje, izrendani parmezan, natopljen i oceđen od vode hleb, istucan čen belog luka, crni biber.
Pomešajte sastojke veoma dobro.
Skuvajte špargle 7-8 minuta u posoljenoj vodi.
Na komad kuhinjske folije rasporedite mleveno meso u pravougaonik. Pokrijte ga kriškicama pršute krudo i poređajte skuvane špargle.
Pospite kockicama ementalera. Uvijte pomoću najlona u rolat.
Stavite u frižider na sat vremena.
Nakon što istekne to vreme, u velikom tiganju zagrejte 1 šoljicu maslinovog ulja.
Ispržite rolat od mlevenog mesa po 3-4 minute po strani. Zalijte belim vinom.
U tepsiju stavite rolat. Polijte ga masnoćom u kojoj ste ga propržili.
Dodajte 1 šoljicu vode i pecite otprilike 40 minuta tako što s vremena na vreme polivate tečnošću od pečenja.
Poslužite rolat od mlevenog mesa sa šparglama i ementalerom sa pečenim krompirićima ili zelenom salatom.