Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme od kupusa sa prazilukom, suvim grožđem i pečurkama

Posne sarme od kupusa sa prazilukom, suvim grožđem i pečurkama

Posne sarme od kupusa sa prazilukom, suvim grožđem i pečurkama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Neki ljudi jedu posne sarme samo za Badnje veče, ali mi sigurno nismo jedni od njih"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • kiseli kupus - 6 komada, listovi
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • praziluk - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • suvo grožđe - šaka
  • čubar
  • divlja nana
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke ogulite i iseckajte, propržite ih na 3 supene kašike ulja da se dobije zlatasta boja. Koristite veliku šerpu, zato što ćete unutra dodati i ostale sastojke za sarme.

Iseckajte praziluk i dodajte ga u njih. Kuvajte dok ne omekne. Stavite suvo grožđe, a zatim i pirinač, izmešajte.

Čim dobije providnu boju, začinite začinima. Nakon nekoliko minuta i mešanja možete da skinete sa vatre.

Rasporedite listove kupusa i napunite nadevom za posne sarme. Poređajte ih u tepsiju.

U istu šerpu u kojoj ste kuvali povrće sipajte 3 šolje vode. Čim provri, zalijte sarmice od kupusa. Pecite dok ne budu gotove na 180 stepeni.

Čim su posne sarme od kupusa sa suvim grožđem i pečurkama gotove, ostavite ih da se ohlade i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: