Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Rolnice od patlidžana sa pilećim grudima

Rolnice od patlidžana sa pilećim grudima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Rolnice od patlidžana sa pilećim grudima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Krhka i sočna magija od patlidžana koja će vam pomutiti razum"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • pileće šnicle - 250 g, tanke
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun - prstohvat
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • so
  • maslinovo ulje
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan po dužini na tanke kriške, nakon toga ga ispecite na gril tiganju. Poređajte ga u tanjir i posolite, pospite unapred isečenim belim lukom i peršunom. Svako parčence patldižana prelijte maslinovim uljem.

Ispecite i pileće šnicle na gril tiganju, dok su još tople i prelijte maslinovim uljem. Stavite svaku šniclu između dve kriške patlidžana, nakon toga pažljivo uvijte u rolnice. Probodite drvenim šišom ili čačkalicom.

Sledi spremanje sosa. Zapržite čen belog luka u maslinovom ulju, dodajte paradajz (isecite na kocke i sklonite semenke), vodu i paradajz pire.

Začinite solju, stavite poklopac i kuvajte dok sos ne ostane na masnoći. Sipajte paradajz sos u tanjir za serviranje, poređajte rolnice odozgo, ukrasite svežim bosiljkom i servirajte odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: