Način pripreme
Žutu boraniju operite veoma dobro.
Kada je oprana, odsecite vrhove i drške uz pomoć noža.
Ako je previše dugačka, boraniju možete da presečete na pola, a možete je ostaviti i celu.
U duboku posudu sipajte vodu i zagrejte je do ključanja.
Kada voda proključa, ubacite boraniju i držite je ne više od 2-3 minuta u vodi.
Izvadite je i odmah je prebacite u hladnu vodu da se ohladi i prekine proces kuvanja.
Ovaj postupak se primenjuje da boranija zadrži lepu boju.
Kada je boranija ohlađena i oceđena, poređajte je u tegle i u svaku stavite 1 kašičicu soli i 1 tabletu aspirina, koju je najbolje da izgnječite u prah.
Dolijte vodu i zatvorite tegle, a zatim ih pasterizujte.
Vreme kuvanja je 60 minuta nakon što voda proključa.
Kada ovo vreme prođe, sklonite metalnu šerpu sa vatre i ostavite tegle sa konzerviranom žutom boranijom u vodi dok se ona potpuno ne ohladi.