Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene jabuke»Pečene jabuke sa likerskim vinom

Pečene jabuke sa likerskim vinom

silvana nedevasilvana nedeva
Početnik
8231
Pečene jabuke sa likerskim vinom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Šta god da kažemo o ovim jabukama, biće malo, zato vas prosto ostavljamo ih pripremite i probate"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 komada, krupne
  • suvo grožđe - 20 g, različite vrste
  • orasi - 20 g (krupno iseckani)
  • vino - 70 ml, vrsta likera
  • sveže mleko - 300 ml
  • krem vanila - 3 supene kašike, ravne, u prahu (marka je po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Operane jabuke izdubimo specijalnim uređajem za uklanjanje semenki. Ređamo u tepsiju za pečenje, izdubljene rupe punim suvim grožđem i orasima.

Na njih sipamo vino.

U tepsiju sipamo 1 cm vode.

Pečemo jabuke u rerni dok ne budu gotove.

Kada se ohlade, zalivaju se kremom vanila, skuvanim sa svežim mlekom i šećerom (ređi).

Kada se krem ohladi, odozgo špricamo umućenu pavlaku, možemo da pospemo cimetom.

Napomena: Nigde nisam dodala šećer, osim u vanilin krem, zato što je i vino slatko, i u jabukama i slatkoj pavlaci ima šećera.

Ako procenite da je slatkog malo, možete dodati više.

Pečene jabuke sa likerskim vinom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti