Način pripreme
Raširimo prositrku od bambusa, posebnu za uvijanje kimbapa (suši). Odozgo stavljamo 1 list algi - kore Nori, isečen na dva dela po dužini, i jednu polovinu - na još dva jednaka dela, ali isečena po širini.
Pripremamo preparate tako što delimo pirinač na 2 dela: u prvu posudicu - unapred skuvan pirinač za suši dodatno začinjen prstohvatom himalajske soli, mlevenim crnim biberom i susamovim uljem, u drugu posudicu - skuvani pirinač, prirodno obojen u roze, ciklama - izmešan sa sokom od izrendane crvene cvekle i začinjen susamovim uljem, homalajskom solju i Balzamiko sirćetom.
Posevno u posudici izmešamo jaje sa prstohvatom himalajske soli i pržimo ga kao malu palačinku u keramičkom tiganju sa nelepećim premazom. Nakon toga je sečemo na dugačke trakice.
U maloj šerpi sa malo posoljene vode skuvamo šargarepu, koju smo pre toga iseckali na dugačke fine štapiće - debele 5 x 5 mm. Malo pre nego što je omeknula, ubacujemo u vruću vodu oprane listove spanaća - cele.
Na dva kvadratna dela kora Nori nanosimo tanak sloj ciklama pirinča, tako što u gornji i donji kraj ostavljamo trake bez pirinča. Ređamo na svaki deo po sredini 3-4 trakice jaja, 2-3 štapića šargarepa i 3 lista spanaća. Stavljamo najlon ii streč foliju na prostirku, uvijamo rolnice i nakon toga zatvaramo krug, pritiskamo u jedan kraj po dužini tako da se dobije oblik kapljice. 2 rolnice u obliku kapljice koje kada sakupimo dobijamo srcoliki oblik našeg sušija.
Na drugu polovinu lista ravnomerno raspoređujemo sloj pirinča tako što u gornjem kraju ostavljamo 2-3 cm bez pirinča, za stabilnije lepljenje prilikom završetka,
Ređamo po sredini na pirinač srce od 2 rolnice u obliku kapljice, dodajemo malo pirina u srce i zarolamo rolnicu pomoću prositrke, uz ravnomerno i pažljivo pritiskanje tako da se dobije kimbap / suši pravilnog okruglog oblika.
Od ovog rolata se dobija 5-6 komada rolnica kimbap, zbog toga pre nego što počnemo sa sečenje, imaginarno delimo površinu na 6 jednakih delova.
Koristimo oštar tanak nož koji pre svakog sečenja peremo, sušimo i blago navlažimo, kako bi se glatko i bez problema seklo. Pokreti treba da budu umereni, pažljivi i brzi, s obzirom na to da ciklama pirinač može da oboji beli.
Nakon toga pomoću obrnutog dela noža oblikujemo krug u srcolikom obliku, tako što u donjem delu rukom pritišćemo završetak srculenceta.
Poslužuejmo sveže spremljen vegetarijanski kimbap Srce u jelu/ovalu za dan zaljubljenih ili drugi poseban povod!
Neverovatno ukusno!