Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Jednostavne britanske krofnice

Jednostavne britanske krofnice

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Jednostavne britanske krofnice3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Kada dan započne britanskim krofnicama, nema šanse da ne bude sjajan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 1/2 šolja, univerzalno
  • šećer - 1/3 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice, mleveni
  • jaje - 1 veliko
  • sveže mleko - 1/2 šolje, punomasno
  • maslac - 2 supene kašike, istopljeni
  • maslac - za preženje
  • šećer - 1/4 šolje, za uvaljati
  • krem za nadev
  • pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • puding vanila - 40 g (pripremljen prema uputstvima)
* merne jedinice

Način pripreme

Ove krofnice (nazvane Britanske krofnice u Engleskoj i Britanskom komonveltu) su male krofnice veličine zalogaja koji se tradicionalno prave od testo, uzetog iz centra prilikom sečenja krofnica sa rupom.

Ove krofnice su pržene tačno kao i obične krofnice. Nakon toga sa glaziraju šećerom ili se pospu finim šećerom ili šećerom u prahu. A za veći raskoš pune se kremom ili mućenom pavlakom.

Ove krofnice su okruglog oblika, ali su mnogo manje od običnih krofnica što ove izuzetne pržene kuglice od testa čini takvim zadovoljstvom za nepce.

Domaće krofnice se prave kroz ubacivanje male loptice testa u vruć maslac. Okrugli oblik može da se postigne kroz korišćenje male kašičice za sladoled ili kašike.

Za ovaj jednostavni recept za krofnice koristila sam prvi koji daje okrugao i sferičan oblik ovim slakim poslasticama veličine zalogaja.

Postoje dve verzije recepta za ove krofnice, jedna s kvascem i druga bez kvasca.

Pripremila sam recept krofnice bez kvasca što ga čini najjednostavnijim receptom do sada, sa sledećim glavnim sastojcima, brašnom, jajetom, punomasnim mlekom, praškom za pecivo, maslacem, šećerom.

Savršena temepratura maslaca za prženje je 190 stepeni.

Pržite krofnice otprilike 1-2 minuta sa obe strane tako što okrećete samo jednom.

Pržite ih u porcijama otprilke 5-6 odjednom.

Nakon prženja ih ocedite na papirnim ubrusima.

Za topinge možete posuti šećerom u prahu, običnim finim šećerom ili šećernom glazurom. Lično ja volim običan šećer, s obzirom na to da ima malo teksture po površini, osim toga možete da kontrolišete slatkoću tako što dodate ili smanjite količinu šećera. Druge ideje su:

- Slatko od jagoda;

- Čokoladni sos;

- Slatko kokosovo brašno;

Krem za punjenje.

Pripremite puding od vanile prema uputstvima i ostavite da se dobro ohladi u frižideru. Najbolje je da unapred pripremite krem. Kada se ohladi, dodajte ga u hladnu umućenu pavlaku i izmešajte.

Špricajte tako što napravite malu rupicu i zankon toga napunite kremom dok krofnica lepo ne nabubri. Dekorišite istim kremom i po krofnici.

Možete da punite krofnice i samo pudingom ili pavlakom

Jednostavno je! Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: