Način pripreme
Natopite pirinač nekoliko sati u vodi.
Operite patlidžane za ovaj recept i isecite ga na polovine.
Namažite maslinovim uljem i poređajte u posudu za pečenje na papir za pečenje.
Stavite ih da se peku na 200 stepeni oko 20 minuta sa jedne i 20 minuta s druge strane.
Za nadev isecite luk na sitno i izdinstajte ga u masnoći zajedno sa prethodno krupno narendanom šargarepom.
Ostavite povrće da omekša i dodajte pečurke, beli luk i začine.
Promešajte ih dobro i sipajte pirinač sa dve šolje vode. Mešajte dok pirinač ne bude gotov.
Izvadite patlidžan, izdubite unutrašnjost i stavite je u nadev.
Napunite patlidžan, odozo stavite krikške paradajza i vratite u rernu.
Punjeni patldižan je ukusan čak i kad je hladan.
Probajte i vi ovaj posni patlidžan sa nadevom od pirinča.
Prijatno!