Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada sa morskom solju i majčinom dušicom

Orada sa morskom solju i majčinom dušicom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Orada sa morskom solju i majčinom dušicom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Servirajte oradu sa morskom solju i majčinom dušicom uz odgovarajući garnirung od krompira ili drugi po izboru"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • beli biber
  • morska so - 500 g
  • limun - 1 komad
  • majčina dušica - nekoliko strukova sveža
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribe od krljušti i iznutrica i operite ih dobro.

Osušite ih dobro i pospite belim biberom spolja i iznutra.

U unutrašnjost orada stavite nekoliko strukova majčine dušice i nekoliko kriški limuna.

Napravite razreze sa jedne strane ribe oštrim nožem i stavite i u njih kriške limuna i majčine dušice.

Rasporedite ravnomerno morsku so po dnu posude za pečenje na papir za pečenje i odozgo poređajte orade.

Stavite ih da se peku na oko 200 stepeni 30 minuta.

Izvadite pečenu ribu i servirajte je dok je još topla sa garnirungom po izboru.

Orada sa morskom solju i majčinom dušicom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: