Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač u rerni»Svinjetina sa mladim lukom, pirinčem i spanaćem

Svinjetina sa mladim lukom, pirinčem i spanaćem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Svinjetina sa mladim lukom, pirinčem i spanaćem
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Želimo vam prijatan i predivan obrok uz svinjetinu sa pirinčem i zelenišem - znamo da će biti tako"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • crni luk - 1 glavica, star
  • mladi luk - 1 vezica
  • spanać - 2 šake
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • nana - 1 kašika, suva
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • ulje - 6 kašika
  • paradajz - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje i izdinstajte u dubokom tiganju sa malo masnoće.

Dodajte očišćen mladi i crni luk.

Čim omekšaju svinjski zalogaji, dodajte opran pirinač zajedno sa šoljom vode.

Promešajte sve sastojke i začinite ih biberom, alevom paprikom, solju i nanom.

Narendajte paradajz na krupno rende i zajedno sa spanaćem isečenim na sitno dodajte u ostale sastojke.

Premestite sve sastojke nakon toga u veliku posudu za pečenje, sipajte još 2 i 1/2 šolje vode i stavite je u rerni na oko 190 stepeni dok ne budu gotovi pirinač i meso.

Po želji pirinač u rerni se servira sa kiselim mlekom.

Svinjetina sa mladim lukom, pirinčem i spanaćem je mnogo ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: