Način pripreme
Za pileće jelo isecite pileći file na sitne kocke. Šargarepu oljuštite i narendajte. Luk oljuštite i isecite na polumesece. Paprike očistite od semenki i isecite na sitno.
Pečurke operite i isecite na kriške. Paradajz isecite na ne mnogo velike kocke. U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte ulje i zapecite pileće meso, nakon toga ga izvadite iz šerpe.
Stavite luk i šargarepu da se dinstaju pod poklopcem sa malo vode.
Nakon toga dodajte i preostalo povrće. Ostavite i njega da se dinsta pod poklopcem. Nakon što omekša, vratite piletinu nazad u šerpu i dodajte prethodno od vode oceđen grašak.
Začinite začinima, promešajte i kuvajte dok ne bude gotovo pileće jelo sa graškom i pečurkama. Sada možete da ga servirate sa omiljenim hlebom bez mešenja ili pak sa vazdušastim kukuruznim hlepčićem.
Mnogo ukusno jelo - nek vam je slatko!
Komentari