Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pileće jelo sa graškom i pečurkama

Pileće jelo sa graškom i pečurkama

Pileće jelo sa graškom i pečurkama
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Pileće jelo sa graškom i pečurkama - povezujemo ga sa detinjstvom i jedemo ga i dan danas"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 3 komada, zelena
  • grašak - 1 tegla
  • pečurke - 400 g
  • paradajz - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 20 ml
  • čubar - 2 prstohvata
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Za pileće jelo isecite pileći file na sitne kocke. Šargarepu oljuštite i narendajte. Luk oljuštite i isecite na polumesece. Paprike očistite od semenki i isecite na sitno.

Pečurke operite i isecite na kriške. Paradajz isecite na ne mnogo velike kocke. U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte ulje i zapecite pileće meso, nakon toga ga izvadite iz šerpe.

Stavite luk i šargarepu da se dinstaju pod poklopcem sa malo vode.

Nakon toga dodajte i preostalo povrće. Ostavite i njega da se dinsta pod poklopcem. Nakon što omekša, vratite piletinu nazad u šerpu i dodajte prethodno od vode oceđen grašak.

Začinite začinima, promešajte i kuvajte dok ne bude gotovo pileće jelo sa graškom i pečurkama. Sada možete da ga servirate sa omiljenim hlebom bez mešenja ili pak sa vazdušastim kukuruznim hlepčićem.

Mnogo ukusno jelo - nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ilinka
Ilinka
Lepo objašnjenje za pravljenje jela, koje je veoma ukusno.
19.10.2021 08:34