Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Pileće zapečeno jelo sa zeljem i pečurkama

Pileće zapečeno jelo sa zeljem i pečurkama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5139k458
Pileće zapečeno jelo sa zeljem i pečurkama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
02/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
12
"Ovo toliko ukusno pileće zapečeno jelo je sjajna ideja za vaš dnevni meni"

Potrebni sastojci

  • zelje - 30 listova
  • ulje - 1 šoljica
  • mladi luk - 1 vezica
  • divlja nana - 5 strukova, sveža
  • pečurke - 1 teglica, konzerva
  • pileći bataci - 2 komada
  • pileći bubci - 1 tanjir
  • pirinač - 1 posuda
  • so - po ukusu
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se očisti i blanšira u ključaloj vodi dok blago ne promeni boju i dobro se iscedi.

Mladi luk se iseče na krupnije komade, pečurke se iscede, pirinač se opere u nekoliko voda.

Pileći bataci i bubci se skuvaju u posoljenoj vodi sa 2 lovorova lista i zrncima crnog bibera.

Kada su skuvani, iscede se, bataci se očiste od kostiju i sve se sitno isecka.

Procedi se 1 posuda od bujona i sačuva se. U velikoj šerpi se zagreva ulje, izdinsta se iseckani mladi luk.

Kada omekša, dodaju se pečurke, pirinač i kuva se minutu dok pirinač ne promeni svoju boju.

Posipa se alevom paprikom, sipa se proceđeni bujon i vruća voda.

Začinjava se iseckanom divljom nanom, peršunom i 1 kašičicom soli.

U veliku tepsiju se prebacuje pirinač, dodaje se pileće meso, bubci i iseckano blanširano zelje.

Doliva se još vruće vode da bude iznad sastojaka, zato što isparava od vrenja dok se ne skuva pirinač.

Ukusno zapečeno jelo se peče u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne bude gotovo - kod mene 45-50 minuta.

Pileće zapečeno jelo sa zeljem i pečurkama se servira sa grančicom sveže divlje nane - može kao garnirung ili kao samostalno jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: