Način pripreme
U dubokom tiganju istopite svinjsku mast i dinstajte sitno isečen luk i praziluk. Čim omekšaju dodajte začine i promešajte, kuvajte kratko.
Dodajte seckano meso i mešajte energično, kuvajte dok meso ne promeni svoju boju. Na kraju dodajte nekoliko listova sitno isečenog kiselog kupusa, probajte za ukus i ako je neophodno začinite začinima.
Odaberite zdrave lsitove kupusa i odstranite tvrde žile u njihovoj osnovi.
Uvijte sarme, stavljajući u svaki list kupusa po jednu punu kašiku gotovog nadeva.
Poređajte gotove sarme od kupusa u đuvečaru. Pokrijte ih sa 1-2 lista kupusa. Sipajte vodu i/ili sok od lupusa (oko 1 šolju).
Pokrijte đuvečaru poklopcem. Stavite je u hladnu rernu i uključite na 160 stepeni.
Stavite u rernu na oko 2 sata sarme od kupusa sa seckanim svinjskim mesom u đuvečari.