Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Krem čorba Sen Žermen

Krem čorba Sen Žermen

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Krem čorba Sen Žermen
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
01/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
6
"Od majstora najukusnijih krem čorbi želimo obavezno da probate ovu đakoniju Sen Žen. Ne zaboravite na krutone"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 100 g
  • šargarepe - 100 g ( 2 komada, srednje veličine)
  • grašak - 150 g, sveži ili zamrznut
  • krompir - 250 g ( 2 komada, srednje veličine)
  • kravlji maslac - 55 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 500 ml
  • crni biber - 2 prstohvata, mleveni
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • Za krutone
  • hleb - 3 kriške
  • kravlji maslac - 15 g
  • beli luk - u prahu ili u spreju
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte praziluk i dinstajte ga na 30 g maslaca 5 minuta na umerenoj vatri.

Dodajte šargarepe u tankim kolutićima, krompir u malim komadićima i zrnca graška.

Sipajte otprilike 500 ml vode, posolite i kuvajte 20 minuta poklopljeno.

Proverite da li je povrće skuvano i ukoliko mu je potrebno još malo, nastavite da kuvate još 5 minuta. Svežem grašku je generalno potrebno malo više vremena nego li zamrznutom.

Sipajte mleko, stavite ostali maslac i crni biber i ostavite krem čorbu od povrća da se krčka još 5 minuta.

Za to vreme pripremite krutone tako što isečete hleb na male kockice.

Istopite maslac i na njemu zapecite krutone.

Poprskajte ih belim lukom u spreju ili prstohvatom belog luka u prahu i blago posolite.

Gotovu supu od graška blendajte ili pasirajte dok ne postane veoma glatka i nežna.

Definitivno će vam biti teže pasatorom nego blenderom, zbog finih ljuspi graška, koje treba da budu savršeno samlevene i da se ne primećuju.

Rasporedite u 6 malih posudica vruću krem čorbu (kao predjelo), pospite po želji kuvanim celim zrnima graška i pripremljenim hrskavim i aromatičnim krutonima.

Raskošna krem čorba Sen Žermen!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: