Način pripreme
Za testo pomešajte maslac, šećer, vanilin šećer, jaje, brašno, prašak za pecivo i so.
Uvijte testo za paj u streč foliju i ostavite da se ohladi 60 minuta.
Ugrejte rernu do 180 stepeni (konvekcija: 160 stepeni).
Izvadite testo iz frižidera. Razvijte na brašnom posutoj radnoj površini dok ne postane malo veće od kalupa sa dnom koje se skida.
Stavite testo u kalup i pritisnite prstima dok ne dobijete ivicu visine 3 cm.
Za nadev: Oljuštite jabuke, odvojite unutrašnjost i isecite na male gomilice. Pomešajte sa cimetom i sokom od limuna u posudi. Rasporedite kockice jabuka preko testa.
Za izmrvljeno testo preko paja od jabuka: kratko pomešajte maslac, šećer, vanilin šećer, brašno i so i nakon toga rasporedite preko paja, iskidajte komade testa ili izrendajte, kako vam je lakše.
Pecite kolač od jabuke u prethodno ugrejanoj rerni 55-60 minuta.
Ostavite da se potpuno ohladi i tek onda izvadite iz kalupa.
Servirajte sa sladoledom od pavlake ili šlagom.
Uživajte u sočnom klasičnom paju od jabuka.
Neka vam je slatko!