Krompir sa prelivom od jaja

18/08/2017
"Kad imate samo jedan sat na raspolaganju i želite da pripremite nešto stvarno ukusno - preporučujemo vam ovo aromatično i ukusno jelo"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 126
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite šerpu sa vodom na vatru i kad provri stavite 1 supenu kašiku ulja. Oljuštite krompire i šargarepu, operite i isecite na krugove debljine 5 mm.

Stavite ih u vodu i blanširajte 5-6 minuta, nakon toga izvadite rešetkastom kašikom.

Rasporedite povrće u vatrostalnu činiju, širine oko 28 cm, prethodno dno namažite uljem.

Umutite jaja viljuškom sa malo soli i u njih dodajte mrvljeni sir, pavlaku i biber. Promešajte i prelijte krompir i šargarepu.

Stavite čeri paradajz, isečen na dva dela i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar