Način pripreme
Ovo je najbrži i najlakši desert sa kadaifom i pudingom.
Sličan ekmek kadaifu, ali sa malom razlikom.
Desert je sočan, ukusan i možete da ga poslužite na prazničnu trpezu bez brige.
U dve staklene čaše se izmrvi pečeni turski kadaif.
Ukoliko je sirov, izmrvite u tepsiju na dno.
Zalijte istopljenim maslacem i pecite dok ne postane zlatkast. Ja sam koristila gotov pečeni kadaif i tako se desert spremi za tili čas.
Skuvajte sirup od 1 šoljice šećera i 1 šolje vode da malo vri 2-3 minuta i zalijte kadaif u dve šolje.
Pomešajte tečnu pavlaku, 100 ml svežeg mleka i šećer.
Stavite na ringlu da se zagreje. U ostalom svežem mleku rastvorite 2 supene kašike pudinga od jagoda i sipajte u vruću tečnost.
Metalnom žicom za mućenje mutite dok se ne zgusti, veoma brzo bude gotovo.
Rasporedite krem po prelivenim kadaifu i dekorišite izmrvljenim orašastim plodovima i šećernim mrvicama.
Servirajte ga ohlađenog kako bi praznični desert kadaif imao vremena da se stegne.
Neka vam je slatko!