Paprika sa paradajz sosom za zimu

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
30/09/2017
"Da vam jela budu ukusna i zimi, kao i leti "
Priprema39 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno99 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 864
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika - 2 kg, crvene i zelene
  • paradajz - 2 kg
  • so po želji
  • peršun - 1 veza
  • biber - 1 kesica (10 g)
  • ulje - 150 - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite paprike i stavite ih u šerpu da omekšaju, kako bi se lakše ljuštile.

Paradajz oljuštite i ispasirajte.

Smesu od paradajza protrljajte kroz cediljku sa krupnim sitom, kako bi se uklonile semenke. Paprike oljuštite, očistite od semenki i isecite na krupnije komade. U široku tesiju sipajte ulje da se zagreje.

Nakon ttoga sipajte paradajz pire i ostavite ga da se prokuva 10-15 minuta, da voda ispari. Dodajte iseckane paprike i dodajte začinima.

Nekoliko minuta pre nego što sklonite sa vatre, dodajte iseckan peršun. Dobro promešajte i isipajte u tegle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar