Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarma od iznutrica sa pečurkama i spanaćem bez mesa

Sarma od iznutrica sa pečurkama i spanaćem bez mesa

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Sarma od iznutrica sa pečurkama i spanaćem bez mesa
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Vegetarijanska sarma od iznutrica sa pečurkama i spanaćem koju ćemo vrlo brzo sa zadovoljstvom probati"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • spanać - 100 g, zamrznut
  • mladi luk - 2 vezice
  • divlja nana - 1 supena kašika, suva
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber - 1 prstohvat
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so
  • Za preliv
  • brašno - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • soda - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i stavite ga u veliki tiganj zajedno sa iseckanim pečurkama kako bi se izdinstali.

Dodajte oprani pirinač i dobro izmešajte.

Zatim dodajte spanać zajedno sa 1/2 šolje vode.

Začinite sve sastojke solju, crnim biberom, alevom paprikom i suvom divljom nanom.

Čim pirinač upije svu vodu, prebacite sočnu sarmu od iznutrica bez mesa u veliku tepsiju, dospite još 2 i 1/2 šolje vode, zavijte je aluminijumskom folijom i stavite je da se peče na otprilike 200 °C.

Malo pre nego što bude gotova, skinite foliju i zalijte je unapred zajedno umućenim jajima, kiselim mlekom, sodom i brašnom.

Vratite vegetarijansko jelo na još 15 minuta u rernu.

Sarma od iznutrica sa pečurkama i spanaćem bez mesa je veoma ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: