Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarmica od iznutrica sa kiseljakom

Sarmica od iznutrica sa kiseljakom

Sarmica od iznutrica sa kiseljakom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"N"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - za sarmicu
  • kiseljak - 1 vezica
  • mladi luk - 1 vezica
  • nana - jedna sveža vezica
  • pirinač - 200 g
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjeći komplet dok ne bude potpuno gotov.

Isecite na sitno luk i kiseljak.

Stavite zeleniš u posudu za pečenje, prelijte ulje, i izdinstajte u posudi u zagrejanoj rerni.

Dodajte isečenu nanu i dobro opran pirinač. Promešajte i kuvajte dok se pirinač ne izbistri, dok u međuvremenu mešate.

Dodajte alevu papriku i na sitno isečene jagnjeće iznutrice.

Začinite solju i promešajte. Sipajte tri šolje tople vode.

Zapecite sarmicu od iznutrica dok ne uvri tečnost i dok jelo ne dobije braonkastu preplanulost.

Prijatno uz ovu sarmicu od iznutrica sa kiseljakom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: