Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarma od iznutrica bez preliva

Sarma od iznutrica bez preliva

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Pomoćnik kuvara
6414171
Sarma od iznutrica bez preliva
Fotografije: Valentina Psaltirova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Probajte ukus klasične sarmice od iznutrica, ali bez preliva. Mnogo nam se dopala."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - komplet - 1 kg
  • pirinač - 1 1/2 šolje
  • bujon - 6 šolja
  • nana - 1 kašika
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • so
  • mladi luk - 4 - 5 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice se kuvaju oko sat vremena. Ocede se od bujona i iseku na kockice.

Crni luk sitno iseckati i dinstati na ulju dok ne omekša. Dodajte pirinač i pržite neko vreme. Pomešajte isečenu džigericu, pluća i srce sa solju i nanom.

Sipajte u šerpu i prelijte bujonom. Pecite dok pirinač ne upije bujon. Može se kombinovati sa kiselim mlekom.

Sarmice od iznutrica bez preliva su gotove. Porciju sarmica od iznutrica poslužite sa kašikom kiselog mleka.

Pogledajte i kako da napravite sarmice od iznutrica sa pečurkama ili omiljenu čorbu od iznutrica za praznik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: