Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići za tanak struk

Hlepčići za tanak struk

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Hlepčići za tanak struk3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
16
"Znamo da ste na dijeti, ali isto znamo, da volite da jedete hleb. Zato je naš današnji predlog za vas ovaj recept za dijetalne hlepčiće"

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g, od tvrde pšenice
  • voda - 330 ml
  • živi kvasac - 15 g
  • laneno seme - 50 g + još za poispanje hlepčića
  • ovsene pahuljice - 40 g
  • brašno od spelte - 400 g
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sameljite zajedno ovsene pahuljice sa lanenim semenom. Dodajte u njih dve vrste brašna i pospite solju.

Odvojeno rastvorite kvasac u 100 ml vode. Dodajte je u brašno i sipajte maslinovo ulje. Postepeno zamesite testo.

Ako je neophodno dodajte još malo tečnosti da testo ne bude previše tvrdo.

Mesite oko 6 minuta, a ako imate mulitpraktik, kraće je vreme - oko 3 minuta.

Stavite testo u posudu i pokrijte ga krpom. Ostavite ga na toplom, da raste oko sat.

Od gotovog testa kidajte loptice i oblikujte male hlepčiće. Postavite papir za pečenje u posudu i poređajte hlepčiće na rastojanju jedno od drugog.

Ostavite ih da ponovo rastu i da lepo nadođu. Imajte u vidu da ovi dijetalni hlepčići neće narasti baš toliko mnogo.

Namažite narasle hlepčiće toplom vodom pomoću kuhinjske četke. Pospite ih lanenim semenom u ako imate - krupnom solju.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite hlepčiće oko 25 minuta. Na desetom minutu smanjite rernu na 180 stepeni, da ne zagore.

Hlepčići za tanak struk su mnogo ukusni, probajte ih!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: