Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Vreteno od patlidžana sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Vreteno od patlidžana sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Vesela SHVesela SH
Šegrt
226126
Vreteno od patlidžana sa mlevenim mesom i kačkavaljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Veoma ukusno vreteno od patlidžana sa mlevenim mesom i kačkavaljem - prste da poližete"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 komada
  • mleveno meso - 800 g
  • kačkavalj - 250 g
  • crni luk - 1 glavica
  • peršun - 5 strukova
  • so
  • biber - po ukusu
  • prezle - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite male, tanje patlidžane, izbockajte ih viljuškom na nekoliko mesta i pecite ih u rerni na 200°C.

Za to vreme umesite mleveno meso sa jednom glavicom izrendanog crnog luka, solju, crnim biberom i sitno iseckanim svežim peršunom.

Nakon što su patlidžani ispečeni i ohlađeni, ogulite ih.

Uzmite lopticu mlevenog mesa i podelite je kao pogaču na providnu foliju - veličinu loptice mlevenog mesa treba da uskladite sa veličinom patlidžana, tako da možete da ga uvijete u mleveno meso.

Napravite prorez po sredini po dužini patlidžana i stavite kačkavalj iseckan na debele štapove.

Stavite patlidžan na pogaču od mlevenog mesa.

Pomoću folije uvijte rolat, pospite prezlama i stavite ga u veliku kvadratnu tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Na isti način pripremite i ostale patlidžane.

Ispecite vretena od patlidžana u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 25-30 minuta.

Kada su gotova, pospite ih izrendanim kačkavaljem, vratite nazad u rernu i zapecite ih dok se ne dobije zlatasta boja kačkavalja.

Servirajte vreteno od patlidžana toplo, uz njega možete da dodate paradajz sos ili slatko-ljuti sos.

Ovaj ukusan punjeni patlidžan je zanimljivo i veoma ukusno jelo.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: