Način pripreme
Izaberite male, tanje patlidžane, izbockajte ih viljuškom na nekoliko mesta i pecite ih u rerni na 200°C.
Za to vreme umesite mleveno meso sa jednom glavicom izrendanog crnog luka, solju, crnim biberom i sitno iseckanim svežim peršunom.
Nakon što su patlidžani ispečeni i ohlađeni, ogulite ih.
Uzmite lopticu mlevenog mesa i podelite je kao pogaču na providnu foliju - veličinu loptice mlevenog mesa treba da uskladite sa veličinom patlidžana, tako da možete da ga uvijete u mleveno meso.
Napravite prorez po sredini po dužini patlidžana i stavite kačkavalj iseckan na debele štapove.
Stavite patlidžan na pogaču od mlevenog mesa.
Pomoću folije uvijte rolat, pospite prezlama i stavite ga u veliku kvadratnu tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Na isti način pripremite i ostale patlidžane.
Ispecite vretena od patlidžana u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 25-30 minuta.
Kada su gotova, pospite ih izrendanim kačkavaljem, vratite nazad u rernu i zapecite ih dok se ne dobije zlatasta boja kačkavalja.
Servirajte vreteno od patlidžana toplo, uz njega možete da dodate paradajz sos ili slatko-ljuti sos.
Ovaj ukusan punjeni patlidžan je zanimljivo i veoma ukusno jelo.
Neka vam je slatko!