Način pripreme
Meso se očisti od žila i masnoća i osuši se.
Iseče se na male komadiće i zaprži se na kratko u biljnoj masnoći. Izvadi se rešetkastom kašikom u tanjir.
U istoj masnoći sotiramo usitnjeni luk i šaragrepe, isečene na sitne kocke.
Pirinač smo natopili 20 minuta u vodi. Ocedimo, isplaknemo i dodajemo u povrće.
Vraćamo jagnjeće meso, začinjavajući solju, biberom i prelivamo vodom. Ostavljamo ga da se krčka na tihoj vatri dok na pola ne omekša.
Dodajemo isečen peršun i nanu. Ostavljamo nekoliko strukova za aranžiranje. Stavljamo sastojke u posudu za pečenje.
Prelivamo smesom od mleka i jaja, brašnom i kašikom soka od limuna.
Maslac blago zapržimo na tiganju a obojimo ga alevom paprikom.
Posipamo zapršku i stavljamo po nekoliko listića nane.
Zapečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne zarumeni.
Serviramo jagnjetinu sa peršunom toplu, garniranu sa kašikom kiselog mleka.