Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Božićne gurabije sa đumbirom i glazurom

Božićne gurabije sa đumbirom i glazurom

Božićne gurabije sa đumbirom i glazurom
Fotografije: Veselina Konstantinova
8 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
40
"Praznik će postati još posebniji sa ovim gurabijicama od đumbira sa glazurom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • med - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • šećer - 1 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • limunova kora - 1 kašičica, sušena
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • karanfilić - 2 komada
  • brašno - oko 600 g
  • belanca - 1 komad
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • poslastičarske boje
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja u posudu, dodajte šećer i lagano ih umutite viljuškom. Dodajte med, ulje, cimet, đumbir, kore limuna, veoma istno istucani karamfil i sodu.

Umesite i dodajte brašno u porcijama. Umesite meko testo koje se ne lepi. Ako je potrebno, dodajte još brašna.

Pokrijte testo i ostavite ga u frižideru na otprilike sat vremena.

Razdelite testo na 3-4 lopte.

Razvijte testo u koru debljine 2-3 cm i pomoću kalupčića isecite željene kalupe.

Poređajte gurabijice u tepsiju na čije ste dno stavili papir za pečenje.

Pecite božićne kolačiće u zagrejanoj rerni otprilike 3-4 minute.

Umutite belance u gustu penu pomoću miksera i dodajte šećer u prahu. Nastavite sa mućenjem dok se ne dobije gusta glazura.

Namažite ohlađene gurabijice glazurom i ukrasite po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: