Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija sa boranijom

Janija sa boranijom

Potrebitel#167180Potrebitel#167180
Kuvar
10029359
Janija sa boranijom
Fotografije: Natalia Petrova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Sjajna janija sa boranijom, čiji ukus dobro znamo zahvaljujući našim majkama, a sada je vreme i mi da spremamo"

Potrebni sastojci

  • boranija - 600 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz - 1/3 šolje, iz tegle (konzerve)
  • ulje
  • sp
  • nana
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Boranija se očisti i popari. Ako je mnogo dugačka seče se na dva-tri dela. U šerpi sa uljem zagrevamo luk, koji je prethodno isečen. Dodajemo i boraniju, zapržimo kratko.

Stavljamo alevu papriku, paradajz iz tegle (oljušten i isečen na sitno), promešamo 3-4 puta i sipamo 2 do dva i po litra vode. Stavljamo kašiku soli i ostavljam da vri sat na tihoj vatri. S vremena na vreme promešamo.

Na kraju pravimo kašicu od brašna i malo vode da se zgusne, promešamo dobro da nema grudvica i sipamo po malo, mešajući neprestano, do željene gustine. Začinjavamo nanom za aromu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: