Način pripreme
Prvo u posudi pomešamo mleveno meso sa začinima, kromid luk narendan na rene, prezle i jaje.
Ostavljamo posudu pokrivenu poklopcem da odstoji u frižideru barem sat vremena.
Nakon čega punimo kanelone začinjenim mlevenim mesom. Ređamo ih u jensku posudu (sa poklopcem). Odozgo ih zalivamo pomešanim sa vodom kečapom, paradajz pireom, uljem, maslinovim uljem, belim biberom i solju.
Kaneloni treba da budu pokriveni sosom.
Posudu sa kanelonima stavljamo u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni, pokrivenu poklopcem.
Nakon 40 minuta skidamo poklopac i kanelone posipamo narendanim kačkavaljem.
Zapečemo dok se ne dobije zlatkasta boja i dok se ne zgusti sos za kanelone.
Na kraju posipamo naseckanim svežim bosiljkom i poslužujemo tople kanelone sa kečapom i paradajz pireom.
Neka vam je slatko!