Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Kaneloni sa kečapom i paradajz pireom

Kaneloni sa kečapom i paradajz pireom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
186861k72
Kaneloni sa kečapom i paradajz pireom
Fotografije: Evgenia
1 / 2
16/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Posipamo naseckanim svežim bosiljkom i poslužujemo tople kanelone sa kečapom i paradajz pireom"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 12 komada
  • mleveno meso - 300 g, mešavina
  • jaje - 1 komad
  • luk - 1 komad, kromid
  • prezle - 15 g
  • kumin
  • čubar
  • beli biber
  • aleva paprika
  • so
  • kačkavalj - 150 g
  • bosiljak - svež
  • Za sos
  • paradajz pire - 100 ml
  • kečap - 100 ml, Heinz
  • voda
  • beli biber
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo u posudi pomešamo mleveno meso sa začinima, kromid luk narendan na rene, prezle i jaje.

Ostavljamo posudu pokrivenu poklopcem da odstoji u frižideru barem sat vremena.

Nakon čega punimo kanelone začinjenim mlevenim mesom. Ređamo ih u jensku posudu (sa poklopcem). Odozgo ih zalivamo pomešanim sa vodom kečapom, paradajz pireom, uljem, maslinovim uljem, belim biberom i solju.

Kaneloni treba da budu pokriveni sosom.

Posudu sa kanelonima stavljamo u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni, pokrivenu poklopcem.

Nakon 40 minuta skidamo poklopac i kanelone posipamo narendanim kačkavaljem.

Zapečemo dok se ne dobije zlatkasta boja i dok se ne zgusti sos za kanelone.

Na kraju posipamo naseckanim svežim bosiljkom i poslužujemo tople kanelone sa kečapom i paradajz pireom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: