Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska kolenica sa pečurkama, šargarepom i krompirom u đuvečari

Svinjska kolenica sa pečurkama, šargarepom i krompirom u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Svinjska kolenica sa pečurkama, šargarepom i krompirom u đuvečari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
2
"Imamo punu đuvečaru sa svinjetinom i povrćem, koja će nahraniti čak i komšije"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad
  • so
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 2 + 2 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
  • vorčester sos - 1 kašičica
  • senf - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • krompir - 5 - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska kolenica se opere, osuši i pospe solju. U posudi se istuca beli luk, dodaju se dve kašike ulja, sok od limuna, vorčester sos, senf, biber i aleva paprika i suva majčina dušica. Sve se dobro promeša i pripremljenom marinadom se namaže svinjska kolenica. Ostavlja se u frižideru da odstoji bar 6 sati da se začini.

Krompir se oljušti, iseče na srednje velike parčiće i stavlja se na dno glinene đuvečare.

Pečurke se iseku na kriške, a šargarepe na krugove. Stavljaju se u krompir i začinjavaju solju. Sipa se oko dve kašike ulja, nakon toga se promeša povrće.

Između njih se stavlja začinjena kolenica, sipa se oko pola šolje vode, stavlja se poklopac đuvečare i stavlja se u rernu.

Peče se prvih pola sata na 220 stepeni, nakon čega se temperatura smanjuje na 180 stepeni.

Prijatno uz svinjsku kolenicu sa pečurkama, šargarepom i krompirom u đuvečari

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: