Način pripreme
Stavite kolenicu u duboku tepsiju i poprskajte je sokom od limuna. Ostavite da odstoji oko 20 minuta, luk naseckajte na sitno.
Šargarepu očistite i iseckajte na talasaste komade, a pečurke isecite na četvrtine. Pečurke, šargarepu i crni luk rasporedite oko kolenice.
Začinite začinima - so, med, čubar, piment, biber, sitno seckani peršun i paradajz pire. Sve dobro promešajte.
Dodajte vodu - oko čašu i po. Tepsiju prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite 3 sata na 180 stepeni. Svinjsku kolenicu okrenite da upije sos i sa gornje strane.
Ako je potrebno, dodajte još vrele vode. 10-15 minuta pre isključivanja rerne, skinite aluminijumsku foliju da se svinjetina zapeče.
Svinjska kolenica sa pečurkama i šargarepom služi se uz salatu od rukole.