Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Kolenica sa krompirom i pečurkama u đuvečari

Kolenica sa krompirom i pečurkama u đuvečari

Kolenica sa krompirom i pečurkama u đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Jelo, koje će vas ostaviti bez reči, najpre jer ne ide da pričate dok uživate u izvrsnom ukusu."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 500 g bez kosti
  • krompir - 500 g
  • pečurke - 300 g šampinjona
  • peršun - 2 s.k. suvog
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kolenicu na odgovarajuće parčiće. Očistite pečurke i isecite ih na listiće. Oljuštite krompir, operite i isecite na kockice.

Zagrejte ulje. Stavite kolenicu i krompir. Kuvajte uz neprestano mešanje 5-6 min. Dodajte pečurke. Kuvajte još 1-2 minuta.

Sipajte smesu u glinenu đuvečaru. Nalijte toplom vodom da prekrijete krompir. Posolite i pobiberite.

Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni dok voda izvri i jelo ostane na masnoći. Krompiri treba da omekšaju, a meso da se raspadne - jelo je gotovo!

Pospite suvim peršunom pre posluženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: