Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Čorba od pečuraka sa ruzmarinom

Čorba od pečuraka sa ruzmarinom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Čorba od pečuraka sa ruzmarinom
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Aromatična čorba od pečuraka za zagrevanje duše u svakom trenutku"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • maslac - 3 kašike
  • bujon od povrća - 1, 5 litar
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • ruzmarin - 1 grančica
  • so
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite krompir i šargarepe. Isecite ih na krupno i prebacite u odgovarajuću šerpu. Dodajte 2 kašike maslaca i stavite na ringlu da se dinstaju desetak minuta, mešajući s vremena na vreme.

Nakon toga ih prelikte bujonom od povrća, smanjite vatru i ostavite da se krčka 30-35 minuta dok povrće ne bude gotovo.

Sklonite sa vatre i izgnječite presom.

Isecite luk na sitno i izdinstajte ga (oko 5 minuta) u kašiki maslaca zajedno sa ruzmarinom. Nakon toga dodajte pavlaku, usitnite pečurke i gnječeni beli luk.

Začinite solju i sa malo muskatnog oraščića. Zadržite čorbu od pečuraka na vatri još 2-3 minuta, nakon toga prebacite u šerpu sa gnječenim krompirom i šargarepom.

Vratite čorbu na srednju vatru na još 20 minuta.

Servirajte toplo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: