Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija od svinjske glave

Janija od svinjske glave

IvanovaIvanova
Šegrt
10156
Janija od svinjske glave
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Seoska svinjska janija - jelo čiji recept postoji skoro u svakoj porodici"

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - 500 g
  • paprika - 1 crvena
  • paprika - 1 zelena
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • krompir - 5 - 6 većih
  • lovorovi listovi - 2 - 3 komada
  • so - po ukusu
  • biber - nekoliko zrna
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite meso da se skuva.

Kada je polugotovo dodajte na kocke isečeno povrće, so, biber i lovorov list.

Nakon što povrće omekša napravite zapršku od aleve paprike i brašna i dodajte u jelo.

Smanjite ringlu i kvuajte još 5 minuta. Ako želite gušću janiju stavite više brašna.

Servirajte janiju toplu i po želji pospite na sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: