Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Domaća kokoška sa pečurkama u đuvečari

Domaća kokoška sa pečurkama u đuvečari

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Domaća kokoška sa pečurkama u đuvečari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
4
"Prijatno uz domaću kokošku sa pečurkama u đuvečari!"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1 komad
  • pečurke - 1 tanjir
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • pileći bujon - 1 kocka
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kokoška se opere dobro vrelom vodom. Podeli se na parčiće.

Na dno đuvečare se sipa pirinač. Luk se očisti i iseče na sitno. Dodaje se u đuvečaru. Bujon se izmrvi.

Začinjava se solju i biberom. Meša se. Meso se poređa u đuvečaru. Poispa se solju.

Pečurke se operu i iseku na kriške. Dodaju se u đuvečaru. Dodaju se kriške maslaca. Dodaje se voda.

Poklapa se poklopcem. Stavlja se u rernu da se peče. Meso treba da se dobro izdinsta - oko 2-3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: